dilluns, 16 de juliol del 2018

Quedant al 2071

- Bona tarda. Benvingut a casa, senyor. Ha sigut satisfactòria la seva jornada laboral central?



- Ja saps que no, IA140775. He de mirar de configurar millor les teves opcions perquè deixis de dir això! En fi, almenys avui s’han alineat els astres i coincideix que no he de fer res de les feines secundàries, ni de les terciàries. Ni tan sols de les que faig gratuïtament, per esbargir-me.   


- Com constava a la seva agenda, senyor. De fet, ja ho té tot a punt per a la seva rutina de relax i esbarjo, senyor. A la cambra adjacent, trobarà l’aigua del jacuzzi a temperatura ideal, una cervesa freda, aperitius, la sèrie pausada just al punt on...-

- Stop! Canvi de plans, IA140775. Avui no vull fer la meva rutina d'abans d’anar-me’n a dormir.
Recordi que avui pot fer-la més temps. No està limitat als 25 minuts diaris, senyor.

- Ja... però tinc ganes de xerrar i riure amb algú.

- Obro videoconferència 3D, senyor? Individual o en grup?

- Sí. Però tan sols per quedar presencialment. No sé per quina raó, però me n’adono de que per videoconferència no acabo de riure tant com quan interactuo amb una certa proximitat física amb la gent. Fem-ho a partir de tots els contactes que tinc, a veure si puc configurar un petit grup.

- Senyor, li he de recordar els riscos bacteriològics i vírics que...

- Sí, sí. Ja ho sé. Però he d’arriscar-me i viure de manera una mica més salvatge, que encara sóc jove i he fet poques interaccions presencials.

- Té una bona edat, senyor. 77 anys son estadísticament...

- Sí, sí. Calla una estona. Pots fer sortir en pantalla hologràfica un llistat dels meus contactes?

- ...

- IA140775?

- ...

- IA140775? Digues alguna cosa!

- M’ha dit que callés una estona, senyor.

- Que horriblement literal que ets, IA140775! Ja pots tornar a parlar! Em pots ensenyar el llistat?

- En pantalla hologràfica 4.322 contactes. Quin mètode de selecció utilitzo, senyor?

- No ho sé... Inicia l’assistent interactiu per descartar subjectes.

- Carregant l’assistent.

- Perfecte. Comencem! A veure... voldria quedar amb algú amb qui no hagi quedat abans presencialment. Per no avorrir-me quedant sempre amb els mateixos.

- Eliminats 5 contactes. 3 del directori “familiars” i 2 del que té classificats com a “amics”. En pantalla hologràfica 4.317 contactes.

- Perfecte! Ara, amb la gent que queda, fes una selecció intel·ligent segons gustos i aficions en comú.
Eliminats 4.310 contactes. En pantalla hologràfica, 7 contactes.

- Què? Ho dius seriosament?

- Vostè és molt friki, senyor. Estem a l'any 2071 i encara llegeix, dedicant els 25 minuts de relax de tots els dimecres. A més, ho fa recuperant llibres i còmics en paper, d'antiquaris en xarxa, senyor.

- Però si és vintage! Molta gent s'ha interessat en els últims anys pels llibres...

- Tan sols en la seva part ornamental, senyor. Han recuperat l'antic. costum de tenir-los als prestatges per donar un toc interessant a l'ambient de l'habitatge, senyor.

- Ok. Deixem de divagar, IA140775!. Centrem-nos! Elimina als contactes amb els que hagi practicat sexe virtual. Vull tan sols riure una estona. No m'agradaria que sortís alguna situació violenta que hagués imaginat en una nit de borratxera.

- Eliminats 0 contactes. En pantalla hologràfica, 7 contactes.

- Tan sols he fet sexe virtual amb contactes que no tinc res en comú? A veure... fem el contrari. Afegeix a la llista els contactes amb els que he fet sexe virtual.

- Afegits 0 contactes. En pantalla hologràfica, 7 contactes.

- Què? Però com?... En fi. Oblidem això! Tinc mal de cap.

- Esborrada de la meva base de dades la part referent al sexe virtual d'aquesta sessió. Comprat en Farmàcia en Xarxa un paracetamol que tindrà disponible en 5 minuts, senyor.

- Ok. Ben vist! Ara fes un estudi per la seva banda. Elimina al que no vegis predisposició reals  de quedar presencialment.

- Eliminats 7 contactes. Cap contacte en pantalla hologràfica.

- Què? I si afegim contactes fora de la llista de gustos i activitats en comú?

- Afegits 0 contactes. Cap contacte en pantalla hologràfica. Si em permet, no tothom viu en el costat salvatge dels riscos bacteriològics i vírics, senyor. El que demana és de societats més antigues. Suggerència: Potser hauria de deixar de llegir llibres i còmics d'aquelles èpoques, senyor. Recomanació: afegir els contactes predisposats a fer únicament videoconferència 3D.

- Oblida-ho, IA140775. Em pots fer un resum del que havia passat als 25 minuts de la sèrie d'ahir? Avui no és dimecres, i no toca llegir...


Un viatge del futur al passat

Suposo que totes les feines tenen una part més gran o més petita de pura rutina . Això fa que moltes vegades hi hagi parts de la jornada...