diumenge, 8 de juliol del 2012

Einstein relativitzat

Ahir un client va estar, durant una bona estona, parlant-me sobre la teoria de la relativitat d’Einstein. No va ser cap impediment per a ell no tenir gaire idea sobre el tema. El discurs de ciència –ficció- el vaig haver d’aguantar igualment.  

(Incís: En aquests casos, aplico la tècnica d’anar assentint amb el cap de manera repetitiva, alhora que sento una veu interior que plora, crida i es desespera preguntant què hauré fet en una vida anterior.) 

Quan va acabar, l’home es va acomiadar donant-me la mà, mentre em deia que es notava que jo era un home versat. Acte seguit,  va anar a la llibreria gran a repetir el mateix procés amb el meu company Jordi Ignasi.

Avui, penso en tot el que em va estar dient sobre “la possibilitat que hi ha de que en un futur es recuperin les ones de so del passat per poder escoltar les converses dels nostres pares i, fins i tot, de Déu”. Tenia tota la raó i no cal anar al futur per esbrinar-ho: malgrat que ja ha passat tot un dia des de que va marxar, encara puc sentir el gran rotllo que, pacientment, vaig haver d’aguantar. Un més.

P.S: No em feu cas si ric histèricament quan em pregunten si ha sortit ja el cinquè volum en castellà de “Canción de hielo y fuego” (rústica). Ho he de repetir 300.000 vegades al dia i, de vegades, pateixo alguns moments de crisi: surt el dia 13 de juliol

Un viatge del futur al passat

Suposo que totes les feines tenen una part més gran o més petita de pura rutina . Això fa que moltes vegades hi hagi parts de la jornada...