dimarts, 29 de març del 2011

Trucada surrealista

Trucada que vaig rebre el passat diumenge a la 22:

- Llibreria 22...
- Hola! Sóc la mare de la Joana. Ja ho teniu tot preparat?
- Què? Perdoni, em sembla que s'equivoca... això és una llibreria.
- (Un moment de silenci) Necessiteu que us portem alguna cosa? Pel camí ens podriem aturar per algun lloc que estigui obert...
- Eh... senyora, de debò que s'equivoca. Està trucant a la Llibreria 22...
- (Un altre moment de silenci) Bé, si no necessiteu res, anem directament cap allà a menjar l'arròs. Fins ara, Manel!

I allà em vaig quedar. Mirant com un estúpid el telèfon i preguntant-me si m'havia de posar a fer una paella al mig de la llibreria (si mirava bé entre les promocions del cap de setmana dels diaris, encara la podia fer), o si havia d'avisar a la Sònia per dir-li que, d'un moment a un altre, se'ns podia presentar a casa una tal "mare-de-la-Joana"... i que volia arròs.

Matemàtiques per a tots

Avui he tingut davant dues dones de mitjana edat, molt estirades, que han decidit comprar un regal de mainada que valia 2,95 euros. "Nen, a això li fiques algun paper per sobre o el que sigui, que és per regal", m'ha dit altiva una d'elles, sense dir ni hola, mentre allargava la mà per donar-me 3 monedes d’euro. Després de rebre el canvi, i al mateix temps que jo anava embolicant, la dona que havia pagat es veu sobtada per un euro que li donava la seva amiga:

-Té ja estem en paus – diu Dona Estirada 2
- (Dona Estirada 1 es mira la mà i dubta uns segons) Home... jo no diria tant! Potser m’hauràs de donar una mica més, no?
- A veure, si són 2,95, la meitat són... -llarga pausa. Les dues dones estirades es concentren en aquesta complexa operació. Jo dubto si he de treure o no una calculadora- ...2 euros!!.
- Això! 2 euros!

I així, després de que Dona Estirada 2 li pagués 2 euros a Dona Estirada 1, les dues dones han marxat tan contentes de la botiga amb el seu regal, deixant-me amb un únic pensament al cap:

"Estúpidas, estúpidas mostrorratas..."

Un viatge del futur al passat

Suposo que totes les feines tenen una part més gran o més petita de pura rutina . Això fa que moltes vegades hi hagi parts de la jornada...