dissabte, 2 de juny del 2012

Qui menys et fa sospitar...


Qualsevol persona que treballi a algun tipus de comerç, tard o d’hora es troba amb algú que vol evitar la part d’haver de pagar, a l’hora d’emportar-se allò que li agrada. De vegades, són casos evidents que es delaten a si mateixos. Per exemple: si tenim la sensació de que una persona que no coneixem de res es mostra excessivament simpàtica amb nosaltres, i intenta allargar artificialment una conversa que no té sentit, pot ser una errada pensar que aquella situació és deguda a que la samarreta nova que ens hem comprat ens queda molt bé. Per molt que la nostra parella o la nostra mare hagin insistit molt en aquest sentit, cal donar un cop d’ull al voltant per veure si no hi ha una segona persona a l’extrem oposat de la botiga que es va engreixant a cada segon que passa, sense menjar res.

Això són els casos evidents, però n’hi ha d’altres...

Diumenge passat, una dona gran que acabava de sortir de missa -tenim una església quasi al costat-, va entrar a la llibreria. Mentre jo anava despatxant gent, es va quedar una estona mirant les revistes. Poc després, es va apropar a la caixa i em va posar a sobre del taulell un Punt. El problema es que de seguida em vaig adonar de que era un Punt més gruixut que els altres...

Com que moltes vegades els suplements del Punt “salten” al col·locar els diaris, en un primer moment em vaig pensar que aquest era el cas i que m’havia equivocat col·locant dos "Presència" en un mateix exemplar. Ni de conya em podia imaginar que em trobaria amb un Hola, un Lecturas , un Pronto i un suplement dominical d’El País, a l’obrir-lo. Sense que em donés temps de dir res, la dona va exclamar:

-         Ui! Es que... com que sé que els diumenges els diaris porten coses, jo em pensava que avui anava amb tot això!

Acte seguit, vaig continuar una estona més al·lucinant i sense paraules...

Un viatge del futur al passat

Suposo que totes les feines tenen una part més gran o més petita de pura rutina . Això fa que moltes vegades hi hagi parts de la jornada...